Overslaan en naar de inhoud gaan

Is je garage wel groot genoeg voor je auto? Alles over afmetingen

2 minuten 01/08/2018

Nu we almaar kleiner wonen, wordt een eigen garage stilaan een luxe-item. Ben of word jij binnenkort toch de gelukkige eigenaar van een garage? Dan wil je er natuurlijk maximaal gebruik van maken! En dat betekent dat je er niet alleen spullen die je niet vaak gebruikt in kwijt kunt, maar ook dat je auto er vlotjes in en uit kan rijden. Maar hoe weet je zeker of de afmetingen van je garage wel bij de grootte van je auto passen? Hier lees je alles wat je moet weten.

 

De grootte van de gemiddelde gezinsauto

De gemiddelde personenwagen heeft een parkeerplaats van 3,6 op 7,2 meter nodig. Wat de grootte van de gemiddelde gezinsauto dan precies is? Deze afmetingen geven je een goed beeld:

  • De Suzuki Vitara is 1,8 bij 4,2 meter.
  • De Suzuki New S-Cross is 1,8 bij 4,3 meter.
  • De Suzuki Baleno is 1,7 bij 4 meter.
  • De Suzuki Ignis meet 1,7 bij 3,7 meter.
  • De Suzuki New Swift is 1,7 meter breed en 3,5 meter lang.
  • De Suzuki Celerio is met 1,6 bij 3,6 meter de kleinste personenwagen in het Suzuki-assortiment.

 

Kleine kinderen worden groot

Ben je (een garage) aan het bouwen en heb je kinderen? Dan loont het om wat meer ruimte in je garage te voorzien dan je momenteel nodig hebt. Een driewieler wordt algauw een heuse (brom)fiets. Vergeet ten slotte niet dat je tussen alle spullen ook nog vlot moet kunnen uitstappen.

 

Al sinds 1951

Herinner je je dit filmpje nog? Eugène ging in 2009 viraal met zijn parkeerkunsten. Al sinds 1951 reed hij zijn auto elke dag in en uit zijn piepkleine garage. Eenmaal geparkeerd had hij aan de zijkanten slechts 3 centimeter over. Hoe Eugène dan in- en uitstapte? Via het salon natuurlijk. Of hoe je garage eigenlijk nooit te groot kan zijn …

Deel deze pagina