Overslaan en naar de inhoud gaan

Van sneeuwketting tot wintersportaccessoires: met Suzuki de bergen in

3 minuten 10/02/2015

Plannen om binnenkort te genieten van een weekje ski- of snowboardpret? Dan is de kans groot dat je met de auto vertrekt. Het blijft namelijk vaak de efficiëntste én comfortabelste manier om op je bestemming te raken, zeker met kleine kinderen. Al moet je natuurlijk enkele voorzorgen nemen. De juiste autoaccessoires zijn een must voor een veilige en comfortabele rit. Van sneeuwketting tot dakkoffers: dankzij dit overzicht vertrek je met een gerust hart op skivakantie!

 

Veilig op skivakantie? Het begint thuis

Een rit naar de sneeuw vergt enige voorbereiding. Want wie pas bij aankomst in de bergen zijn voorzorgen neemt, is hopeloos te laat. Enkele onmisbare accessoires:

  • Winterbanden: winterbanden zijn een noodzaak om de winter door te komen, of dat nu in het buitenland is of in eigen land. Winterbanden zijn soepeler en hebben meer profielgroeven. Ze verbeteren je baanvastheid met maar liefst 500% en verkorten je remafstand met een vijfde.
  • Sneeuwkettingen: skiën of snowboarden doe je in de bergen, wat betekent dat je sowieso sneeuwkettingen nodig hebt. Die bieden extra grip en veiligheid op besneeuwde, steile wegen waar zelfs winterbanden tekortschieten. In veel wintersportregio’s zijn sneeuwkettingen verplicht.

Opgelet: sneeuwkettingen zijn geen vervanging voor je winterbanden. Ze zijn niet geschikt voor doorgaande wegen. Je kunt ze dus pas bovenhalen in de bergen. Een goed voorbereide wintersporter voorziet zowel winterbanden als sneeuwkettingen.

 

Comfortabel op skireis

Veiligheid is één, comfort is twee. Wie op skireis vertrekt, heeft heel wat materiaal mee. Tel daarbij ook nog eens de nodige zitruimte voor de kinderen, en je zit al gauw met een plaatstekort. Wil je vermijden dat de rit naar de sneeuw een ware helletocht wordt? Dan schaf je maar beter een dakkoffer aan. Ideaal om je grootste skispullen snel en eenvoudig in op te bergen.

Op zoek naar meer info over de dakkoffer- en winterbandmogelijkheden van jouw Suzuki? Neem dan snel contact op met je verdeler!

Tip: Wie houdt van optimaal rijcomfort, zal ongetwijfeld de innovatieve ALLGRIP-technologie kunnen smaken. Heb je een Suzuki 4x4? Zet de ALLGRIP snow-modus op en je rijdt in alle comfort naar boven.Ontdek ook de onmiskenbare voordelen van een Suzuki 4x4 in de sneeuw

Deel deze pagina