Overslaan en naar de inhoud gaan

Wanneer is de airco van je auto aan een onderhoud toe ?

2 minuten 03/06/2015

De airco van je auto is zoals de airco van je woning: voor een optimale werking is een geregeld onderhoud noodzakelijk. Op die manier gaat ze niet alleen langer mee, maar bespaar je ook brandstof en ben je verzekerd van een gezonde lucht. Maar wanneer moet je het onderhoud inplannen? Enkele tips!

Wees alert

Een haperende klimaatregeling herkennen? Moeilijk is het niet, want de airco van je auto is een open boek. Voor volgende symptomen mag je zeker niet blind zijn:

  • De airco van je auto weigert te functioneren. Zelfs al gaat het maar om een tijdelijk probleem, laat je airconditioning zeker nakijken. Wellicht moet het systeem gereinigd worden of zijn bepaalde elementen aan vervanging toe.
  • Het blijft verdacht warm of koud in de auto. Als je het klimaat in de auto niet meer geregeld krijgt, is het sowieso tijd om een onderhoudsbeurt aan te vragen.
  • De airco in je auto verspreidt een onaangename geur. Dit heeft wellicht te maken met stof of vuil in je klimaatsysteem.
  • Het brandstofverbruik van je wagen stijgt zienderogen. Ook hier is een defect onderdeel of verontreiniging de oorzaak.

Tip: ook al ben je bovenstaande problemen nog niet tegengekomen, laat sowieso geregeld een check-up uitvoeren. Beter voorkomen dan genezen!

Deel deze pagina