Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat zijn de voordelen van het stop- & startsysteem EASS-systeem?

2 minuten 21/11/2018

Bij Suzuki heb je de mogelijkheid om een auto te kopen die is uitgerust met een EASS-systeem. Dat is een uniek systeem dat niet alleen je portefeuille, maar ook het milieu ontziet.

 

Wat is het EASS-systeem van Suzuki?

Het EASS-systeem van Suzuki is een uniek stop- en startsysteem. Sta je stil in het verkeer, dan schakelt de EASS-systeem je motor automatisch uit. Pas wanneer je de koppeling weer intrapt, zal de motor opnieuw starten. Dat gebeurt onmiddellijk en automatisch. Het brengt voor jou als chauffeur geen extra handelingen met zich mee.

 

Wat zijn de voordelen van dit stop- en startsysteem?

Suzuki biedt de mogelijkheid om een auto te kopen die is uitgerust met het unieke EASS-systeem, eenvoudigweg omdat het je niets dan voordelen biedt. Zo vermindert het stop- en startsyteem je brandstofverbruik. De motor wordt immers uitgeschakeld wanneer die niet moet functioneren. Dat is een goede zaak voor je portemonnee: je verbruikt minder brandstof en staat minder vaak aan de pomp. Natuurlijk is het ook voor het milieu een goede zaak. Minder brandstofverbruik betekent namelijk minder CO2-uitstoot.

 

Wat is vandaag een zuinige auto? Kijk naar het werkelijke verbruik!

 

EASS-systeem

Welke Suzuki’s zijn verkrijgbaar met het EASS-systeem?

Meerdere auto’s van Suzuki beschikken over een stop-en startsysteem dat autorijden goedkoper en ecologischer maakt. Het gaat om deze modellen: Ignis (SHVS), Swift GLX (handgeschakeld), Celerio  de Vitara en de S-Cross.

 

Nog voordeliger rijden dankzij ecodriving

Als je nog meer wil besparen op brandstofkosten, is zuinig rijgedrag uiteraard een must. Let goed op je rijstijl en anticipeer maximaal op de mogelijke manoeuvres die je moet uitvoeren. Bewaar voldoende afstand, zodat je niet onophoudelijk moet remmen en optrekken. Anders gezegd: probeer een constante snelheid aan te houden. 

Wacht ook niet te lang met schakelen, en kies voor een hogere versnelling vanaf 2000 toeren. Op die manier belast je je motor veel minder. Dat scheelt opnieuw een pak in het verbruik van je wagen. Lees hier meer tips voor ecodriving.

Deel deze pagina