Overslaan en naar de inhoud gaan

7 x kleur bekennen: dit zegt je auto over je persoonlijkheid

3 minuten 27/10/2021

De kleur van je auto kies je natuurlijk niet toevallig. Ze heeft een enorme invloed op de look van je wagen. Maar wist je dat het kleurtje van je voertuig ook heel wat vertelt over je persoonlijkheid? Lees hier welke autokleuren het populairst zijn en wat elke tint volgens de kleurenpsychologie betekent.

1. Monochrome kleuren staan op kop

Volgens verffabrikant Axalta rijden er in België vooral witte, grijze (zilveren) en zwarte auto’s rond. Stuk voor stuk veilige keuzes die de verkoopwaarde zoveel mogelijk helpen te behouden. Een witte auto zou vooral geliefd zijn bij extraverte bestuurders. Kies je voor grijs of zilver, dan heb je je leven graag strak en georganiseerd. Een zwarte auto is vaakgekozen door mensen die, weliswaar op een elegante manier, autoriteit willen uitstralen.

2. Blauwe auto’s

Bestuurders die een blauwe wagen verkiezen, zijn doorgaans verstandige mensen die vriendelijk, geduldig en helder communiceren. Maar er is ook Brits onderzoek dat beweert dat chauffeurs van blauwe auto zich nu net het agressiefst gedragen op de weg. Tijd voor jou om het tegendeel te bewijzen?

3. Vurig rood

Rode auto’s kom je minder en minder tegen. Ze zouden de verkoopwaarde namelijk geen goed doen. Maar dat kan jou misschien weinig schelen, want bestuurders van rode auto’s genieten volop van het leven en doen alles met veel passie, daadkracht en energie.

4. Praktisch bruin

Bruine auto’s zijn langzaam maar zeker in opmars. Kies je voor een auto met een bruin tintje, dan ben je praktisch ingesteld. Comfort en betrouwbaarheid zijn voor jou erg belangrijk.

5. Geel of goud

Je ziet ze niet heel vaak, maar als een gele of goudkleurige auto jouw pad kruist, dan zit er heel waarschijnlijk een intelligent persoon achter het stuur, jong van geest en idealistisch ingesteld.

6. Enthousiast oranje

Noem ze gerust enthousiast en creatief, want eigenaars van oranje auto’s bruisen doorgaans van de energie – al weten ze rustige momenten ook zeker te waarderen.

7. Levendig groen

Gek genoeg kiezen drukke persoonlijkheden het vaakst voor een groene auto. Deze mensen zijn behalve levendig ook betrouwbaar en traditioneel ingesteld.

Lees ook: Welke kleur kies je het beste voor je auto?

Deel deze pagina