Overslaan en naar de inhoud gaan

De 4 leukste bestemmingen voor een autovakantie in Europa

3 minuten 17/08/2022

Joepie, jij vertrekt binnenkort op autovakantie! Weet je nog niet waar naartoe, maar zal het sowieso ergens in Europa zijn? Speciaal voor jou zetten we de vier leukste bestemmingen voor een autovakantie in Europa op een rij. Veel roadtripplezier!

1. Autovakantie in Frankrijk

Met stip op nummer één in onze lijst staat natuurlijk … Frankrijk! Zoek je het niet graag al te ver, dan is Normandië jouw ultieme bestemming. Geniet van de zon op een van de vele zandstranden en bewonder de prachtige krijtrotsen. En vergeet zeker geen vers stukje vis te proeven in het charmante havenstadje Honfleur. Wil je gerust wat uurtjes extra in de auto zitten en hou je van palmbomen en wijngaarden, dan zijn Marseille, Nice en Saint-Tropez niet te missen.

2. Met de auto naar Portugal

Rijd met de auto naar Portugal en strek er je benen op het wijdse platteland van Alentejo en de Algarve. Of slenter in alle rust langs de ongerepte kust van het ‘parque natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina’. Zin in een glaasje porto als aperitief bij een authentiek Portugees diner? Pittoreske vestingstadjes genoeg om te verkennen!

3. Roadtrip naar Tsjechië

Grenzend aan Duitsland en Polen ligt Noord-Bohemen. Een van de prachtigste streken die Tsjechië rijk is, bezaaid met ruige berglandschappen, vulkanische bazaltzuilen en adembenemende watervallen en rivierkloven. Geen wonder dat deze streek ook bekend staat als het Zwitserland van Tsjechië! Al mag een dagtripje naar Praag natuurlijk niet ontbreken op het programma.

4. Dé autovakantiebestemming in Duitsland

Onze lijst met de leukste bestemmingen voor een autovakantie zou natuurlijk niet compleet zijn zonder Duitsland te vermelden. En dan bedoelen we in de eerste plaats het Zwarte Woud, al was het maar omdat je er de heerlijkste kersentaart ter wereld vindt. Maar behalve je smaakpapillen komen ook je ogen ten volle aan hun trekken. Langs de meer dan 30.000 kilometer aan wandelpaden tussen de beboste bergen en kletterende watervallen kom je er talloze sprookjesachtige kastelen en de meest schilderachtige dorpjes en stadjes tegen.

Lees ook onze ultieme checklist voor een autovakantie zonder zorgen.

Bron: snp.nl, 27vakantiedagen.nl en reisroutes.be

Deel deze pagina