Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit zijn de 5 kenmerken van een echte stadswagen

2 minuten 04/11/2015

 

Rij je vooral in en rond de stad, dan heb je uiteraard nood aan een handige en compacte auto. Wat zijn de troeven en eigenschappen van de ideale stadswagen? Hier vind je de 5 belangrijkste kenmerken van een echte stadsauto.

  • Suzuki Celerio citadine
  • Suzuki Celerio citadine

1. Compact en wendbaar

Dankzij zijn geringe lengte en korte draaicirkel laveert een stadswagen vlotter door de verkeersdrukte. Ook parkeren is makkelijker, want het kleinste plekje volstaat om je compacte auto achter te laten. Aangezien de meeste wagens een stuurbekrachtiging hebben, wordt parkeren echt kinderspel.

 

2. Ruimer dan je denkt

Ondanks de compacte afmetingen bieden vele stadsauto’s verrassend veel interieurruimte. Vijf zitplaatsen zijn zowat de regel en ook de koffer slikt heel wat bagage. Een extra troef is een neerklapbare achterbank, die je bezoek aan een meubelzaak of het containerpark sterk vergemakkelijkt. Veel modellen zijn ook als vijfdeurs verkrijgbaar en verzekeren zo een makkelijke toegang tot de achterbank.

 

3. Zuinig en schoon

Een kleine stadsauto heeft genoeg aan een kleine motor om zich vlot in de stad en stadsrand voort te bewegen. Een kleine cilinderinhoud garandeert ook een laag verbruik en een geringe CO2-uitstoot. En dat betekent uiteraard een lage gebruikskost én schoner rijden.

 

4. Een echte stadwagen is budgetvriendelijk

Er zijn heel wat stadswagens op de markt voor minder dan 10.000 euro. Voor zo’n compacte stadsauto, die toch een degelijk niveau biedt van veiligheid, comfort en uitrusting, betaal je dus best weinig.

 

5. Handgeschakeld of automatisch rijden

Verkeersdrukte en files horen nu eenmaal bij rijden in de stad. Dan is een vlot schakelende versnellingsbak een noodzaak of kan een automatische transmissie een welgekomen luxe zijn. Een automatische schakeling is dan wel duurder, je zult je de investering wellicht niet beklagen in het drukke stadsverkeer.

 

Tip: Op zoek naar een zuinige en budgetvriendelijke stadswagen? Ontdek nu bij je Suzuki-dealer de nieuwe Celerio met een gemiddeld verbruik van 4,3 liter per 100 km en een aanvangsprijs van 8.999 euro. Bij Suzuki hebben alle stadswagens ook 5 jaar garantie & assistance!

Deel deze pagina