Overslaan en naar de inhoud gaan

Testaankoop: Suzuki is het tweede meest betrouwbare automerk

3 minuten 19/02/2024

Dit jaar publiceert Testaankoop weer zijn befaamde lijst van meest betrouwbare automerken, op basis van pannes en andere problemen die consumenten hebben gemeld. Wat blijkt? Japanse merken scoren het hoogst op betrouwbaarheid – met Suzuki als het tweede meest betrouwbare automerk van 2023.

We willen vooral een betrouwbare auto

Betrouwbaarheid is een van de belangrijkste criteria waarop consumenten letten als ze een nieuwe auto kopen. Voor 40 procent is betrouwbaarheid zelfs doorslaggevender dan de prijs van een nieuwe wagen. Voor 13 procent is de prijs daarentegen wel de belangrijkste factor, terwijl 12 procent in de eerste plaats een auto wil die in al hun behoeften voorziet.

Suzuki is het tweede meest betrouwbare automerk

Volgens Testaankoop was Lexus in 2019 en 2021 het meest betrouwbare automerk. Ook in 2023 prijkt Lexus op de eerste plaats. Toch zijn duurdere auto’s niet noodzakelijk beter, want Suzuki blijkt het tweede meest betrouwbare automerk van 2023 te zijn, gevolgd door Subaru op de derde plaats. Daarmee laten modellen zoals de Suzuki S-Cross, de Suzuki Vitara en de Suzuki Swift luxemerken zoals BMW, Porsche, Jaguar en Mercedes-Benz ver achter zich in de betrouwbaarheidsrace.

Liever benzine of hybride dan elektrisch

Opvallend: de populariteit van dieselwagens neemt af – Suzuki produceert zelfs geen dieselauto’s meer – maar massaal overstappen op elektrische auto’s doen we niet. Maar liefst de helft van de respondenten rijdt met een benzinewagen, terwijl 31 procent nog met een dieselwagen rijdt. 9 procent heeft een hybride auto en 5 procent een plug-in-hybride. Slechts 4 procent rijdt met een volledig elektrische wagen.

Automaat populairder dan ooit

Automaten zijn al lang geen uitzondering meer, maar voor het eerst steekt de automaat de handgeschakelde auto voorbij. Maar liefst 51 procent van de ondervraagde bestuurders reed in 2023 jaar met een automaat.

Suzuki: betrouwbaarheid met 7 jaar garantie

Bij Suzuki bieden we maar liefst zeven jaar garantie op onze auto’s in plaats van de wettelijk verplichte drie jaar. Zoveel vertrouwen hebben we in onze auto’s. Lees meer over de voorwaarden.

Deel deze pagina