Overslaan en naar de inhoud gaan

Hybride auto opladen: hoe werkt het?

3 minuten 23/06/2023

‘Elektrisch rijden is de toekomst’, hoor je wel vaker. Hoewel hybride wagens ook een cruciale rol spelen in duurzamer rijden worden ze soms vergeten. Maar zo’n hybride auto opladen, hoe doe je dat? Heb je daarvoor sowieso een laadpaal nodig? We leggen het je haarfijn uit.

Wat is een hybride auto?

Om te weten hoe je een hybride auto oplaadt, moet je eerst weten welke types hybride auto er bestaan. In tegenstelling tot een volledig elektrische wagen, heeft een hybride auto een elektromotor (die werkt op stroom) én een verbrandingsmotor (die werkt op diesel of benzine).

Er bestaan drie types hybride wagens:

  • Full hybride
  • Mild of Smart hybride
  • Plug-in hybride

Full hybride auto opladen: hoeft niet

Met een full hybride wagen kies je zelf wanneer je de verbrandingsmotor of de elektromotor gebruikt. Weet wel dat je met deze wagen maar een kleine afstand volledig elektrisch kunt rijden. Dit soort auto laadt zichzelf op: de energie die normaal verloren gaat tijdens het (af)remmen, wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken en zo de ingebouwde accu op te laden. Je kunt dus ver rijden zonder je zorgen te maken over een oplaadpunt.

Mild hybride: ook zelf-opladend

Een mild hybride wagen werkt altijd op de verbrandings- en elektromotor tegelijk. Je rijdt dus nooit volledig elektrisch, maar stoot wel minder uit dan bij een auto die alleen een verbrandingsmotor heeft. Ook deze wagens laden zichzelf op.

Plug-in hybride: laadpaal nodig

Een plug-in hybride heeft een grotere batterij, waardoor je langere afstanden helemaal elektrisch kunt rijden. Die batterij moet je wel op voorhand opladen via een laadpaal bij je thuis of aan een openbaar laadstation.

Koop je als nieuwe klant een hybride wagen bij Suzuki, dan krijg je een gratis laadpas waarmee je altijd 100% groene stroom oplaadt bij alle laadpalen in België en Nederland. De laadpas geeft je ook toegang tot een netwerk van meer dan 250.000 laadpalen in Europa.

Wist je dat het aanbod van Suzuki volledig hybride is? Ontdek al onze modellen.

Deel deze pagina