Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontdek de straffe Mild Hybrides van Suzuki!

4 minuten 09/01/2024

Er worden almaar minder dieselwagens en benzinewagens verkocht. Maar resoluut kiezen voor elektrisch rijden blijkt voor veel mensen een onhaalbare kaart, want lang niet iedereen heeft zomaar een laadpaal in de buurt. Bovendien is de actieradius van elektrische auto’s vandaag nog eerder beperkt. Gelukkig ligt de gulden middenweg wagenwijd open! Sinds 2020 zijn bij Suzuki alle modellen namelijk verkrijgbaar als hybride.

Wat is een Mild Hybride auto?

Met onze Mild Hybrid Electric Vehicles (MHEV’s) rijd je niet volledig hybride, maar verbruik je toch veel minder brandstof dan met een gewone verbrandingsmotor. De technologie achter Mild Hybride lijkt sterk op Full Hybrid, maar zit toch iets anders in elkaar. Met een Full Hybrid-motor wisselt je auto tijdens het rijden namelijk continu af tussen een verbrandingsmotor en een elektrisch exemplaar. De verbrandingsmotor stuwt een generator aan, die vervolgens de accu oplaadt waaruit de elektrische motor zijn energie haalt.

Van zo’n wisselwerking is er geen sprake met Mild Hybrid. Een verbrandingsmotor drijft je wagen voortdurend aan, maar hoeft dankzij een bijkomende elektrische motor minder hard te werken dan de klassieke verbrandingsmotor. Kortom, je auto stoot minder CO2 uit, omdat hij de hele rit lang een elektrisch duwtje in de rug krijgt. Dat is een van de redenen waarom we bij Suzuki onze wagens altijd zo licht mogelijk. Hoe lager het gewicht van je wagen, hoe minder schadelijke stoffen hij uitstoot én hoe minder hij verbruikt.

Wat zijn de voordelen van Mild Hybride?  

  • Je routine blijft hetzelfde

Voor een Mild Hybride wagen moet je je routine niet aanpassen, want je kan tanken en rijden zoals je dat gewend bent. Geen zorgen over het bereik dus!

  • Mild Hybrid is erg zuinig in verbruik

Mild Hybrid-auto’s gebruiken de bewegingsenergie die vrijkomt tijdens het rijden en remmen om de batterij op te laden. Dat scheelt uiteindelijk heel wat aan de pomp.

  • De CO2-uitstoot daalt

Omdat de batterij regelmatig bijspringt, moet de motor minder hard werken. In vergelijking met traditionele verbrandingsmotoren heeft Mild Hybrid zo een veel lagere uitstoot.

Hoeveel brandstof bespaart een Mild Hybride? 

Veel hangt natuurlijk af van je rijgedrag – en het gewicht van je auto. Maar in het algemeen kun je met een Mild Hybride een halve liter tot wel een liter brandstof besparen per 100 kilometer.

Levert een Mild Hybride fiscaal voordeel op?

Fiscaal voordeel krijg je met een Mild Hybrid jammer genoeg niet. Maar doordat je auto minder CO2 uitstoot dan met een klassieke motor, betaal je wel wat minder wegenbelasting (BIV).

De Mild Hybride auto’s van Suzuki

Er zijn verschillende soorten Mild Hybrides: 12V (smart hybride) en 48V. De Suzuki Swift en Ignis hebben als Mild Hybride een motor uitgerust met een batterij van 12 volt. De VitaraS-Cross en Swift Sport zijn als Mild Hybride verkrijgbaar met een batterij van 48 volt.

Suzuki Mild Hybrid

De hybride technologie van Suzuki

Er zijn verschillende Suzuki Hybrides. Bekijk zeker ook onze andere modellen, die als Full Hybride en Plug-in Hybride beschikbaar zijn. In tegenstelling tot Mild Hybrid kan een Plug-in wel korte afstanden volledig elektrisch afleggen. Een Full Hybride heeft dan weer helemaal geen verbrandingsmotor.

 

Deel deze pagina