Overslaan en naar de inhoud gaan

Ignis

Ignis

Aanbevolen catalogusprijs:
€ 21.099,00
€ 17.599,00 Tot €3.500 korting
CO2
110 - 124 g/km
Verbruik
4,9 - 5,5L /100km (WLTP)
Ignis
Ignis
Salescondities Vanaf € 17.599,00

Ignis-discovery-5
Ignis-discovery-2
Ignis-discovery-3
Ignis-discovery-4
Ignis-discovery-1
Suzuki Ignis Crossover

DESIGN

Stoer SUV-design

De Suzuki Ignis valt op met zijn karakteristieke design. Deze leukste mini SUV – een compacte crossover – heeft een verrassend ruim interieur en is zeer compleet en verbazingwekkend efficiënt. Laat u niet vangen door zijn ultracompacte afmetingen. De koffer van de Suzuki Ignis biedt opvallend veel flexibele bagageruimte. Deze stadswagen is dus ook perfect geschikt voor een weekendje weg.

Ontdek de stadswagens van Suzuki

Ignis-discovery-technologie

TECHNOLOGIE

Verbazingwekkende rijprestaties

Het SHVS-systeem (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) staat de motor bij voor een efficiënter brandstofverbruik. Het zet de kinetische energie die gegenereerd wordt bij het remmen, om in elektrische energie. Een elektromotor gebruikt de opgewekte elektriciteit om de verbrandingsmotor te ondersteunen. Ook TopGear is fan!

Ignis-discovery-veiligheid

VEILIGHEID

Veiligheid boven alles

De Suzuki Ignis is uitgerust met slimme technologieën en functies om uw veiligheid te garanderen achter het stuur.

✔Dual Sensor Brake Support

✔Lane departure warning

✔Weaving alert

✔Automatisch noodremsignaal

✔Zes airbags

Ignis-discovery-design-1

COMPACT

Compact maar ruim

Laat u niet vangen door zijn ultracompacte afmetingen. De Suzuki Ignis biedt opvallend veel flexibele bagageruimte en is dus perfect geschikt voor een weekendje weg. 

Bagageruimte aanpasbaar aan uw bagage.

De Suzuki Ignis biedt een bagageruimte met een volume van 514 liter wanneer de verschuifbare achterstoelen neergeklapt zijn. 

Ignis-discovery-design-2

INTERIEUR

Opvallend interieur

Een pure premiumlook en funky kleuraccenten in het interieur onderstrepen de stedelijke stijl van de Ignis.

Kleurvarianten

Het gedurfde contrast van zwart en wit op het instrumentenpaneel maakt indruk met zijn eenvoudige compositie. Accenten in Gunmetal Gray en blauw  op de middenconsole en deurgrepen voegen een verfijnde toets toe aan de interieursfeer.

 

Ignis-discovery-design-3

FUNCTIONEEL

Plezierig én ruim

Ruim interieur

Geniet van zeeën van interieurruimte in de Suzuki Ignis. Het compacte motorcompartiment maakt extra ruimte vrij voor de voor- en achterpassagiers. De twee achterstoelen kunnen apart voor- en achteruitgeschoven worden, waardoor meer been- of bagageruimte ontstaat voor de meest uiteenlopende situaties. De achterstoelen kunnen eenvoudig verschoven worden met de hendels boven op de rugleuning of onder de zitting.

Ignis-discovery-technologie-1

MOTOR

1.2l DUALJET

De 1.2l DUALJET-motor in de Suzuki Ignis is bijzonder responsief en tegelijk zeer zuinig. Deze uitstekende balans wordt mogelijk gemaakt door een aantal verbeteringen, waaronder een elektrische variabele inlaatkleptiming (VVT), een oliepomp met variabele inhoud en elektrische koeljets voor de zuigers.

ALLGRIP

Controle over de weg

AllGrip AUTO biedt gemoedsrust tijdens alledaagse ritten, in het bijzonder op gladde wegen en een besneeuwde ondergrond. Deze vierwielaandrijving met viscokoppeling verdeelt het koppel automatisch over de achterwielen wanneer de voorwielen  grip verliezen.

Lees meer over AllGrip

VERTROUWEN

Grip Control

Deze functie garandeert een vloeiend vertrek op wegen die glad zijn door sneeuw of modder. Grip Control remt het doorslippende wiel versneld af via de remmen en stuurt meer aandrijfkracht naar het tegenovergestelde wiel. De functie gebruikt ook tractiecontrole om het  koppelverlies te beperken, om zo de auto sneller te laten vertrekken.

Ignis-discovery-technologie-2

MILD HYBRIDE

Mild hybridesysteem SHVS

Het SHVS-systeem (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) staat de motor bij voor een efficiënter brandstofverbruik. Deze hybridetechnologie zet de kinetische energie die gegenereerd wordt bij het remmen, om in elektrische energie. Een elektromotor gebruikt de opgewekte elektriciteit om de verbrandingsmotor te ondersteunen. Het compacte en lichte SHVS-systeem bestaat uit een performante lithium-ionbatterij van  10 Ah met uitstekende laad- en energieleveringsprestaties, en een geïntegreerde starter-generator (ISG) met motorfunctie.

Lees onze gids over hybride wagens

Ignis-discovery-technologie-3

RIJPRESTATIE

Licht HEARTECT-platform

Het zacht gewelfde frame verbetert de stijfheid van de bodemplaat, wat zorgt voor uitstekende fundamentele voertuigprestaties en tegelijk de botsveiligheid verhoogt door energie efficiënt af te voeren. Ondanks het compacte SUV-design van het voertuig maakt dit platform een optimale positionering van onderdelen mogelijk voor een comfortabele cabinebreedte en een rijkelijke bagageruimte.

 

Ignis-discovery-veiligheid-1

VEILIGHEID

Garantie op veiligheid

Plotseling remmende auto's voor je, onverwachte wisseling van rijbaan, een glad wegdek? De Suzuki Ignis rijdt en kijkt veilig met je mee.

VEILIGHEIDSFUNCTIES

Gerust de baan op

De Suzuki Ignis is uitgerust met verschillende functies om uw veiligheid op de baan te garanderen.

 • Dual Camera Brake Support (DCBS) 
  Twee camera’s herkennen voorliggers, voetgangers en rijstrookmarkeringen net zoals menselijke ogen dat doen. Op basis van allerlei informatie die verzameld wordt door deze camera’s, helpt het systeem door middel van waarschuwingen en de automatische remfunctie om botsingen te voorkomen en de eventuele schade te beperken. (Standaard voor GLX, optie voor GL+ en GL)
 • Lane departure warning 
  Als het voertuig sneller rijdt dan 60 km/u en zijn rijstrook verlaat zonder dat de bestuurder de richtingaanwijzers gebruikt heeft, doet het systeem het stuurwiel vibreren en waarschuwt het de bestuurder door middel van een lichtje op het instrumentenbord. Zo laat het systeem de bestuurder weten dat hij zijn rijstrook verlaten heeft, omdat hij bijvoorbeeld afgeleid is. (Standaard voor GLX, optie voor GL+ en GL)
 • Weaving alert 
  Als het voertuig sneller rijdt dan 60 km/u en binnen zijn rijstrook heen en weer slingert, weerklinkt er een zoemer en gaat een lichtje branden op het instrumentenbord. Zo laat het systeem de bestuurder weten dat hij over de weg zigzagt, omdat hij bijvoorbeeld vermoeid is. (Standaard voor GLX, optie voor GL+ en GL)
 • Automatisch noodremsignaal
  Wanneer de bestuurder plots hard remt terwijl hij meer dan 55km/u rijdt zullen, naast de remlichten, ook de 4 richtingsaanwijzers snel knipperen om achterliggende voertuigen te waarschuwen. (standaard voor GLX, optie voor GL+ en GL)
 • Zes airbags
  De Suzuki Ignis komt standaard met zes airbags, waaronder twee frontale, laterale en gordijnairbags.

Kies jouw model

Ignis

Standaard uitrusting

Technische specificaties