Overslaan en naar de inhoud gaan

Sportief aangelegd? Ontdek de Swift Sport en de Vitara Sport

3 minuten 21/09/2016

Alle paarden van stal halen, heerlijk snedige bochten nemen. Jij houdt van een wagen met pit. Een sportieve rijstijl is je middle name. Met de Swift Sport en de Vitara Sport heeft Suzuki twee kanjers in de garage. 

 

De Suzuki Swift Sport: een stadswagen met pit

Een compacte auto met verrassende karaktertrekjes, beter kan je de Suzuki Swift Sport niet omschrijven. Hij heeft iets kleins en guitigs, waardoor hij vaak onderschat wordt. Toch slaagt deze Suzuki er moeiteloos in om de dromen van de meest sportieve chauffeur waar te maken. Hoe hij dat klaarspeelt?

  • Power onder de motorkap: de 1.6-liter benzine wekt een vermogen van 136 pk en 160 Nm koppel op.
  • Snel uit de startblokken: een sprintje van 0 tot 100km/u werkt de Swift Sport af in een verbazingwekkende 8,7 seconden.
  • Een lichtgewicht: de wagen weegt nauwelijks 1000 kg, waarmee hij zo'n 150 kg lichter is dan zijn directe concurrenten.
  • Oprechte pit: in een wereld vergeven van dubbele koppelingen, dubieuze instellingen voor de ultieme gasrespons en misleidend gebrul maakt de Swift Sport een buitengewoon eerlijke indruk.

Nog niet overtuigd? Tijdens het befaamde BBC-autoprogramma Top Gear testte Jeremy Clarkson de Suzuki Swift Sport.

Suzuki Swift Sport

De Suzuki Vitara Sport: even sportief, meer ruimte

Hij oogt sportief, dat staat niet ter discussie. Met zijn geaccentueerde LED-koplampen, zwarte 17-duimsvelgen, zilveren spiegelkappen en een opengesperde grille vooraan geeft de Suzuki Vitara Sport zijn ware aard meteen prijs. Overdadige bumper- of uitlaataccenten bleven achterwege. Terwijl de Suzuki Swift Sport speels is als een puppy, garandeert deze Vitara Sport een meer mature auto-ervaring. Zonder weliswaar in te boeten aan sportiviteit.

 

Doorwinterde autokenners noemen de Vitara Sport een Suzuki Swift Sport met meer ruimte, en wel hierom:

  • Instant pit: de 1,4-liter benzine is een vechtersbaas met een vermogen van 140 pk en 220 Nm koppel.
  • In 9,5 seconden klimt hij van 0 tot 100km/u.
  • Zijn gewicht van 1235 kg speelt de Suzuki Vitara Sport nauwelijks parten. Even gretig als de Swift Sport weet hij zich door de bochten te trekken. De Vitara Sport doet dat met een kracht van 7.500 tpm.
  • Zeeën van ruimte verklaren het gewicht van deze sportieve krachtpatser. De Suzuki Vitara Sport is een ruime wagen die zich prima leent tot uitstapjes met het hele gezin.

 

Opgelet: sportief rijgedrag is geen synoniem met gevaarlijk of snel autorijden. Te allen tijde komt verkeersveiligheid voorop. Afstand houden en het verkeer correct inschatten blijven van groot belang.

 

Wil je zelf het sportieve karakter van deze twee wagens testen?

 

Boek dan nu je testrit!

Deel deze pagina