Overslaan en naar de inhoud gaan

Suzuki Across nu 100% aftrekbaar als bedrijfswagen

3 minuten 01/09/2021

De nieuwe Suzuki Across gooit als plug-in hybride niet alleen hoge ogen met zijn stoere snuit en pittige rijprestaties. Koop je de Across vandaag als bedrijfswagen, dan is hij honderd procent fiscaal aftrekbaar. Zie jij jezelf al achter het stuur van deze krachtige en toch milieuvriendelijke SUV zitten?

Sportieve gezinswagen

De Suzuki Across rijdt bijzonder sportief voor een plug-in hybride, maar is tegelijk ideaal als gezinswagen. Laad de ruime koffer van 490 liter in en vertrek op roadtrip met de hele familie. Je kunt op je twee oren slapen dankzij slimme veiligheidssnufjes zoals de blindehoekmonitor en het pre-botsingssysteem. Geniet onderweg van het uitzicht én de comfortabele beenruimte voor zowel bestuurder als passagiers.

Pittig en toch eco

Met maar liefst 306 pk is de Suzuki Across op z’n zachtst gezegd pittig. De benzinemotor van 2,5 liter krijgt automatisch hulp van twee elektromotoren wanneer nodig. De wagen weegt ongeveer twee ton, maar ligt dankzij de stuurbekrachtiging toch heerlijk licht in de hand. De Across is ook zuinig: per honderd kilometer verbruikt hij slechts 1,3 liter (WLTP) – de gemiddelde dieselmotor verbruikt 5,54 liter en een benzinewagen gemiddeld 6,61 liter. En hoe zit het dan met de CO2-uitstoot? Die valt met 22 gram per kilometer uitzonderlijk goed mee.

Suzuki Across is 100% fiscaal aftrekbaar

Ook de fiscus is fan van de nieuwe Across. De auto is namelijk geen zogenaamde ‘fake hybride’, omdat hij aan twee zeer strikte voorwaarden voldoet: de CO2-uitstoot blijft (ver) onder de 50 gram én de batterijcapaciteit ligt met 18,1 kWh veel hoger dan het wettelijke minimum van 0,5 kWh. Daarom komt de Suzuki Across in 2021 in aanmerking voor honderd procent fiscale aftrekbaarheid.

Benieuwd hoe je de fiscale aftrekbaarheid van je auto precies berekent? Lees er alles over op fleet.be of gebruik hun handige calculator om je CO2-bijdrage te kennen.

Deel deze pagina