Overslaan en naar de inhoud gaan

Suzuki op drie na meest betrouwbare automerk!

3 minuten 04/10/2017

Een betrouwbare auto, dat wil toch iedereen? Betrouwbare wagens gaan niet alleen langer mee, je weet ook wat je eraan hebt. Lees: minder autopech, minder kosten. Maar welk type auto moet je dan kopen, en vooral: welk merk? Een onafhankelijke studie is de enige manier om dat te achterhalen. Het Amerikaanse onderzoeksbureau J.D. Power neemt de autosector geregeld onder de loep. Daarbij spitst het zich vooral toe op de problemen die een klant ondervindt met een nieuwe auto. Wat blijkt? Suzuki moet maar drie merken laten voorgaan in de betrouwbaarheidslijst!

 

Welke criteria zijn onderzocht?

Het Amerikaanse onderzoek naar de betrouwbaarheid van automerken nam maar liefst 177 problemen onder de loep. De categorieën die daarbij aan bod kwamen: exterieur, rijervaring, functies/bediening/displays, audio/communicatie/entertainment/navigatie, zetels, verwarming, ventilatie en airco, interieur en motor en transmissie. De auto-eigenaars die deelnamen aan het onderzoek, kochten hun auto allemaal in Engeland. Geen van de auto’s was ouder dan drie jaar.

Suzuki Baleno betrouwbaar

Focus op gebruiksgemak

Bepaalde criteria in het betrouwbaarheidsonderzoek lijken misschien minder belangrijk, maar Head of Research Mark Lendrich van J.D. Europe spreekt dat tegen: “Kleine ongemakken zoals aandampende ruiten, piepende remmen of ingewikkelde navigatiesystemen kunnen heel frustrerend zijn voor eigenaars.” 48% vindt die ongemakken alvast genoeg om daarna een auto van hetzelfde merk te mijden. Bovendien zijn die kleine problemen vaak moeilijk of niet op te lossen. Opmerkelijk: de meest voorkomende frustraties hebben te maken met de koppeling van een telefoon. Heel wat automerken willen imponeren met ingewikkelde, slimme functies, maar hebben nog altijd moeite om de basics in orde te krijgen. Telefoneren en je muziek koppelen, bijvoorbeeld.

 

Deze tien automerken scoren het best

Het resultaat: een opmerkelijke top tien. Met Suzuki op een bijzonder verdienstelijke vierde plaats:

 

1. Kia

2. Volvo

3. Skoda

4. Suzuki

5. Hyundai

6. Toyota

7. Vauxhall (Opel)

8. Peugeot

9. Seat

10. Mazda

 

Val jij ook voor de charmes van Suzuki? Ontdek welk model het beste bij je past!

Deel deze pagina