Overslaan en naar de inhoud gaan

Suzuki S-Cross als ‘beste goedkope gezinswagen’ getest

3 minuten 19/05/2014

Compacte SUV’s werpen zich op als de gezinswagen van de 21e eeuw. De Suzuki S-Cross 1.6 DDiS komt als beste gezinswagen en goedkope gezinswagen uit een vergelijkende test tussen 7 compacte SUV’s door AutoGids. In het onderzoek zijn de compacte SUV’s getest op veiligheid, techniek, rijgedrag, binnenruimte en budget. AutoGids concludeert: “Het beste aanbod is ontegensprekelijk Suzuki” (AutoGids 899, 16/04/2014 p68-86).Het eindscorebord van de vergeleken compacte SUV’s laat duidelijk zien dat de Suzuki S-cross als beste gezinswagen en goedkope gezinswagen uit de test komt.

 

vergelijkende test autogids

Compacte SUV, goedkope gezinswagen

Voor de vergelijkende test van compacte SUV’s selecteerde AutoGids 7 modellen op prijs (compacte SUV onder 25000 euro), dieselmotor met lage verbruikskosten (omdat die fiscaal het meest interessant zijn). De basisprijs van de geteste S-Cross DDiS bedraag 21.499 euro en heeft gemiddeld testverbruik van 5,3 liter per 100 kilometer. De Suzuki S-Cross komt daarmee niet alleen als ‘beste gezinswagen’, maar ook als ‘goedkope gezinswagen’ uit de test.

Beste gezinswagen: veiligheid

Op veiligheid scoort de S-Cross net als de Nissan een 9. Naast de maximale 5-sterrenscore op onafhankelijke botsveiligheidtest van EuroNCAP scoort de S-Cross 92% voor de veiligheid van volwassen inzittenden, onder andere met knie-airbag bij de voorste zitplaatsen.

Goedkope gezinswagen: brandstofverbruik

Niet alleen in basisprijs scoort de S-Cross als beste voor de titel ‘goedkope gezinswagen’. Ook in brandstofverbruik toont de wagen zich als kampioen.

Uit het testrapport:

“Door het minst te verbruiken over eenzelfde traject van 230 kilometer (5,3l/100km, wat gestaafd wordt door het gemiddelde tijdens onze Gedetailleerde Wegtest met het model in oktober jongstleden) weerlegt de kleine Suzuki de argumenten van de anti-CO2-versies.

Niet alleen heeft hij geen stop-startsysteem, maar ook is de spreiding van zijn versnellingsbak niet van die aard dat ze een domper zet op het rijplezier. De S-Cross zette bovendien -en met voorsprong- de beste prestaties neer, zowel bij het optrekken als bij het hernemen.

Een mirakel? Toch niet, de Suzuki maakt gewoon gebruik van het juiste recept: het beste specifieke vermogen en koppel van de hele bende (75pk en liefst 200Nm per liter) en … een laag gewicht  (verhouding gewicht-vermogen van 10kg/pk, terwijl dat voor de meeste van zijn rivalen 13kg/pk is) ” (Bron: AutoGids 899, 16/04/2014 p79)

 

Deel deze pagina