Overslaan en naar de inhoud gaan

Welk programma kies je in de carwash?

3 minuten 23/03/2022

Het is een klusje dat je oneindig vaak hebt uitgesteld, maar nu kan het echt niet langer … Je auto is zo vuil dat je nauwelijks nog kunt onderscheiden welke kleur hij heeft. Een ritje naar de carwash dringt zich op, maar bij aankomst geraak je niet wijs uit alle mogelijke formules. Dan maar voor de duurste gaan? Dat is niet altijd nodig. Lees hier welk programma je het best kiest.

Start met de voorwas

De meeste carwashes bieden een manuele voorwas aan: je auto wordt dan met een hogedrukreiniger proper gespoten, zodat al het vuil losgeweekt is voor je ermee de carwash ingaat. Schone bumper en velgen? Check! En eindelijk geen vieze vliegjes meer op de voorruit.

Waxbehandeling is altijd een goed idee

Een waxbehandeling legt een dun beschermlaagje op de carrosserie van je auto, waardoor vuil zich minder snel kan vasthechten op de lak. Zo is je wagen bestand tegen strooizout, boomhars, uitwerpselen van vogels … En lijkt hij weer als twee druppels water op het blinkende showroommodel! Of toch voor even. Want na zo’n drie weken is het waxlaagje vervaagd en het effect dus voorbij.

Bodemreiniging tijdens de winter

Deze optie is meestal niet inbegrepen in een standaardprogramma, maar als het gevrozen heeft, loont het de moeite om er iets meer voor te betalen. De onderkant van je auto krijgt dan een grondige poetsbeurt die strooizout, modder of zand verwijdert.

Nog enkele carwashtips

  • Ga je regelmatig naar de carwash? Dan kan een waspas voordelig zijn. Bij sommige carwashes kun je dan voor een vast bedrag per maand onbeperkt je auto laten wassen; bij andere krijg je extra kortingen.
  • Zorg dat er geen rommel in je auto rondslingert en haal je waardevolle spullen eruit.
  • Klap je spiegels in, zet automatische ruitenwissers uit en doe je ramen toe.

Steek je liever zelf de handen uit de mouwen, en in een sopje? Check zeker onze do’s-and-don’ts voor een grondige wasbeurt.  

Deel deze pagina