Overslaan en naar de inhoud gaan

Auto huren op reis? Check deze tips! 

4 minuten 09/06/2023

Binnenkort een reis gepland? Een huurauto geeft je de vrijheid om ter plaatse ook de ruime omgeving te verkennen. Een auto huren is altijd wat spannend, maar met onze tips komt het helemaal goed!

Hou de klok in ‘t oog

Een auto huur je meestal per dag (24 uur). Kies je ophaal- en inlevertijdstip dus slim. Wanneer komt je vlucht aan? Hoe vroeg kan je de auto weer binnenbrengen? Denk hier op voorhand over na want als je je wagen bijvoorbeeld om 9 uur oppikt en pas tegen 10 uur terugbrengt, betaal je een volledige extra dag.

Boek zo snel mogelijk

Hoe langer je wacht om je auto te reserveren, hoe minder goedkope opties er zijn. Sinds de coronacrisis is er bovendien een tekort aan chips voor auto’s, waardoor het aanbod vaak te klein is voor de vraag. Het gevolg kan je al raden: hogere prijzen.

Goedkoop kan duurder uitkomen

De goedkoopste auto is niet altijd het goedkoopst in verbruik. Wil je in de bergen rijden, dan kies je beter voor een iets duurdere auto die daarop afgestemd is. Daarmee zal je minder brandstof gebruiken dan met een goedkope, kleine stadswagen.

Hoeveel bestuurders?

Bij de meeste verhuurbedrijven is er één hoofdbestuurder inbegrepen in de prijs. Voor elke extra bestuurder moet je bijbetalen. Die bedragen kunnen sterk variëren, dus beslis vooraf hoeveel je chauffeurs je wil. Auto A met twee bestuurders kan duurder uitkomen dan auto B met drie chauffeurs.

Ook belangrijk: je moet altijd een kredietkaart op naam van de hoofdbestuurder kunnen voorleggen. Nog geen kredietkaart? Vraag die dan op tijd aan.

Check de verzekering

Je eigen autoverzekering geldt niet voor een huurauto. Check dus goed voor welke verzekering je betaalt. Normaal zit de minimumverzekering voor materiële en lichamelijke schade aan derden (de burgerlijke aansprakelijkheid of third party liability) standaard in de prijs. Wil je extra verzekerd zijn, bijvoorbeeld voor glasbreuk of diefstal, dan moet je meer betalen. Pluis dit grondig uit, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Geniet van je reis!

Deel deze pagina