Overslaan en naar de inhoud gaan

Welk type chauffeur ben (of ken) jij?

3 minuten 25/05/2022

Je rijdt op de autosnelweg en voor je verandert een andere chauffeur van rijstrook zónder daarbij zijn richtingaanwijzers te gebruiken. Slik je je frustratie in met een paar binnensmondse verwijten? Of heb je het niet eens opgemerkt, omdat je luidkeels aan het meebrullen bent met je favoriete muziek? Ontdek meteen welk type chauffeur jij bent.

1. De leerkracht

Jij kan het niet laten om andere bestuurders erop te wijzen dat ze iets verkeerd hebben gedaan. Voor die moeite verwacht je achteraf een schouderklopje, want je hebt hen toch maar mooi iets bijgeleerd?

2. De ontsnapper

Een lange autorit voor de boeg? Dan heb jij alvast je playlist of podcast klaar. Of je hebt een lijstje met mensen die je (handenvrij!) kunt bellen. In plaats van je te ergeren aan anderen, zonder jij je liever af.  

3. Het competitiebeest

Als iemand jou de weg afsnijdt, dan zal die het geweten hebben. Jij wil iedereen aftroeven in je auto en altijd de eerste zijn. Je deinst er dan ook niet voor terug om plankgas te geven als iemand jou wil inhalen.

4. De filosoof

Jij weet als geen ander je kalmte te bewaren in de wagen. Maken andere chauffeurs een foutje? Jij hebt er geen probleem mee om hun gedrag te aanvaarden en probeert te begrijpen hoe ze die flater konden begaan.

5. De betweter

Dat jij de meest bekwame chauffer op de baan bent, is overduidelijk, toch? Volgens jou rijden er voor de rest alleen maar complete idioten rond in het verkeer. En geen enkele ervan ontsnapt aan jouw voortdurende commentaar.

6. De straffer

Als anderen een fout maken, dan mogen ze daar volgens jou niet zomaar mee weggeraken. Jij voelt de nood om bestuurders te straffen voor hun wangedrag – zelfs als je daarvoor je auto moet uitstappen.

7. De ontwijker

Jij probeert te allen tijde een confrontatie te voorkomen. Je vindt andere chauffeurs weleens een gevaar op de weg, maar mengt je liever niet in conflicten. Eigenlijk trek je je zo weinig mogelijk aan van je omgeving.

Deel deze pagina