Overslaan en naar de inhoud gaan

Met deze tips voorkom je een auto-inbraak

3 minuten 29/06/2022

Een auto-inbraak volledig voorkomen? Dat gaat wellicht niet, maar met enkele simpele voorzorgsmaatregelen kun je de kans wel behoorlijk verkleinen. Dat je beter geen waardevolle spullen achterlaat in je wagen, hoeven we je niet te vertellen. Maar ken je ook deze tips?

Slimme trucjes voor je gps

Heb je een losse gps? Verwijder dan niet alleen het toestel en de houder als je je auto parkeert, maar ook de kring die de zuignap achterlaat op je ruit. Stel ook nooit je exacte adres in onder de thuisknop, want zo weten inbrekers meteen waar je woont. Het laatste wat je wil na een auto-inbraak, is een inbraak in je huis.

Laat je handschoenkastje open

Laat je je wagen voor een langere tijd op dezelfde plek staan? Haal de boorddocumenten (zoals het gelijkvormigheids- en keuringsattest) er dan uit, want die zijn veel waard voor inbrekers. Wordt je auto toch gestolen, dan zijn ze bovendien een grote hulp in de zoektocht naar je voertuig en de daders.

Geen waardevolle spullen of documenten meer in je auto? Zet je handschoenkastje dan open en dek je kofferruimte niet af. Zo zien inbrekers meteen dat er niets te rapen valt.

Bewaar je sleutels niet bij de voordeur

Leg je keyless entry autosleutels niet bij de voordeur als je wagen vlak voor je huis staat. Het bereik van zulke sleutels reikt namelijk tot zes meter, waardoor dieven buiten het signaal kunnen opvangen.

Auto-inbraak: enkel als die op slot is

Sluit altijd – ja, ook als je maar ‘snel even binnen en buiten wipt’ – je deuren, ramen en open dak. Werd er ingebroken in je auto terwijl die niet goed op slot was? Dan telt dat niet als diefstal voor de verzekering en kun je dus niet rekenen op een schadevergoeding!

Wist je trouwens dat je een boete kunt krijgen als je wagen op de openbare weg niet goed op slot is?

Deel deze pagina