Overslaan en naar de inhoud gaan

Naar de autogarage: zo pak je het aan

2 minuten 20/12/2022

Een bezoek aan de autogarage, het is een beetje zoals naar de tandarts gaan: je weet niet welke mankementen er allemaal aan het licht zullen komen, of er grof gereedschap boven gehaald moet worden en het is maar te hopen dat de rekening achteraf meevalt … Redelijk zenuwslopend dus, maar met deze tips ben jij totally in control!

Zoek een betrouwbare autogarage

Ga niet zomaar naar de eerste de beste garage in je buurt, maar neem de tijd om er een te vinden waar je je auto in alle vertrouwen durft achter te laten. Doe eens een rondvraag bij vrienden en familie, of check de online reviews. Maak je afspraak niet online maar telefonisch, zo krijg je meteen al een eerste indruk.

Duidelijke afspraken maken goede vrienden

Als je belt voor je afspraak, zul je waarschijnlijk de vraag krijgen of het voor ‘een groot of klein onderhoud’ is. Heb je geen idee? Geef dan de leeftijd en kilometerstand van je auto, op basis daarvan kan je garagist inschatten wat er nodig is.

Klein of groot onderhoud, de terminologie kan verschillen van garage tot garage. Bespreek dus altijd op voorhand wat de garagist precies zal doen. Maak ook duidelijke afspraken over wanneer je auto klaar zal zijn en over een eventuele vervangwagen.

Hou de kosten in het oog

Vraag hoeveel het onderhoud zal kosten om onaangename verrassingen achteraf te vermijden. Wil je helemaal gerust zijn? Spreek dan af dat de garage je contacteert als de kosten toch hoger zouden oplopen, zodat je al dan niet een ‘go’ kunt geven.

Onderhoud klaar en factuur gekregen? Bekijk ze samen met je garagist in detail en stel vragen als er iets niet duidelijk is: technische termen, het aantal werkuren …

Kies voor een erkend Suzuki-verdeler

Heeft je Suzuki een onderhoud nodig? Maak heel eenvoudig een afspraak bij een erkend Suzuki-verdeler!

Deel deze pagina