Als je plannen hebt om een tweedehandsauto te kopen, staat er heel wat op je verlanglijstje. Ongetwijfeld let je net zoals de meeste mensen extra op de kilometerstand. Iedereen weet nu eenmaal dat die, samen met het bouwjaar, de prijs van een auto aanzienlijk beïnvloedt. Maar een auto die aardig wat toeren heeft gedraaid, heeft ook meer kans op panne. Wat is nu eigenlijk een té hoge kilometerstand?
Een hoge kilometerstand zegt niet alles
Wat voor de ene auto veel kilometers zijn, is dat niet noodzakelijk voor de andere. Veel hangt namelijk af van de bestuurder. Iemand die niet zo vaak rijdt, maar zijn auto slecht onderhoudt, een sportieve rijstijl heeft of regelmatig zware lasten met zijn wagen trekt, doet zijn auto veel sneller verslijten dan iemand die vaker rijdt, maar ook veel zorgzamer met zijn auto omspringt.
Lees ook: Wat is het verschil tussen een groot en klein onderhoud?
Ook de leeftijd telt mee
Daarnaast vertelt de verhouding tussen de leeftijd en het aantal kilometer op de teller je ook heel wat over het verleden van een auto. Een auto die dient als bedrijfswagen, legt jaarlijks gemiddeld ongeveer 30.000 kilometer af. Voor auto’s die eigendom zijn van een particulier, bedraagt het jaarlijkse gemiddelde 15.000 kilometer. Vermenigvuldig de leeftijd van de wagen met deze richtcijfers en je komt meteen te weten of de tweedehandsauto die je beoogt er al een zwaar leven op heeft zitten of niet.
Hoge kilometerstand? Check!
Wist je dat de kilometerstand van je tweedehands Suzuki eigenlijk helemaal niet uitmaakt als je let op het Check!-keurmerk? Auto’s die dat label dragen, werden uitgebreid nagekeken door een erkende Suzuki-verdeler en zijn uitstekend onderhouden. Én je krijgt er maar liefst drie jaar garantie en pechhulp bovenop. Ontdek snel alle gecheckte tweedehands Suzuki’s om zorgeloos de baan op te gaan!
- 2 minuten
Naar de autogarage: zo pak je het aan
Een bezoek aan de autogarage is altijd een beetje spannend. Maar met onze tips laat je je wagen met een gerust hart achter. Lees snel meer!
- 3 minuten
Je auto uitlijnen: wat is het en wanneer is het nodig?
In deze blog leggen we je uit wat een auto uitlijnen precies inhoudt en hoe het een verschil kan maken voor je veiligheid en je portemonnee.
- 3 minuten
Veilig rijden in de file: zo doe je het
Filerijden is geen pretje. Maar net in een file is het zó belangrijk om rustig te blijven en veilig te rijden. Ontdek snel onze tips!