Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijden met cruise control: dit zijn de voordelen

3 minuten 14/09/2022

Cruise control, you hate it or love it. Vele bestuurders zweren erbij en kunnen niet meer zonder. Andere chauffeurs hebben dan weer het gevoel dat ze ‘zelf niet meer aan het rijden zijn’. Zit jij in het laatste kamp? Als je eenmaal weet welke veiligheidsvoordelen en andere pluspunten cruise control heeft, ga je er ongetwijfeld anders over denken … Lees vooral verder!

1. Je rijdt comfortabeler

Cruise control is ideaal voor lange ritten op de autosnelweg. Want uren in dezelfde houding zitten, dat doet zelfs de meest ervaren automobilist geen deugd. Doordat je het gaspedaal niet voortdurend moet indrukken, zit je met cruise control veel relaxter in de wagen. Laat die autoreis naar Zuid-Frankrijk maar komen!

Heb je na een lange autorit last van je rug? Check zeker of je autostoel correct afgesteld is!

2. Je vermijdt boetes

Zware voet? Door de snelheid van je cruise control in te stellen op de toegelaten limiet, voorkom je heel eenvoudig een overtreding.

3. Je bent minder snel vermoeid

Omdat je met cruise control comfortabeler achter het stuur zit, is je lichaam minder snel vermoeid. Maar ook mentaal blijf je frisser, want je hoeft niet voortdurend op de snelheid te letten. Daardoor ben je aandachtiger voor het verkeer rondom je. Je rijdt dus ook veiliger!

4. Je rijdt zuiniger

De cruise control-functie bepaalt heel nauwkeurig hoeveel brandstof er nodig is, waardoor je veel zuiniger rijdt. Bij een elektrische wagen gaat de cruise control zo zuinig mogelijk om met de stroomvoorraad, wat dan weer goed is voor de actieradius.

5. Je doet er je medereizigers een plezier mee

Ook je passagiers zullen het gebruik van cruise control alleen maar toejuichen. Want omdat je gelijkmatiger rijdt, worden zij minder snel wagenziek. Opnieuw een voordeel tijdens die lange rit naar Zuid-Frankrijk …

Veiliger en comfortabeler rijden met cruise control? Dat kan met alle Suzuki-wagens.

Deel deze pagina