Overslaan en naar de inhoud gaan

Top 10 zuinigste benzinewagens: een hattrick voor Suzuki!

3 minuten 15/05/2019

Koning diesel is niet meer. Suzuki zag de massale switch naar benzine lang geleden al aankomen – we produceren sinds enkele jaren geen dieselmotoren meer – en dat vroegtijdige inzicht heeft onze klanten niets dan voordelen opgeleverd. Zo nam een Brits onderzoek onlangs het werkelijke verbruik van de huidige benzinewagens onder de loep, en wat bleek? Suzuki staat maar liefst drie keer in de top tien zuinigste benzinewagens van dit moment. Een regelrechte hattrick die we maar al te graag toelichten!

#5: de Suzuki Baleno

Ontzettend veel zin in een roadtrip met het hele gezin, maar niet om van het ene tankstation naar het andere te rijden? Met een werkelijk verbruik van 5,12 liter per 100 kilometer is de Suzuki Baleno de ideale gezinswagen voor korte én lange uitstapjes. Zijn zuinigheid heeft hij voor een groot deel te danken aan zijn bijzonder lichte gewicht.

#2: de Suzuki Celerio

De Suzuki Celerio is niet alleen ontzettend handig als je in de stad woont – een compacte wagen met een uiterst kleine draaicirkel en toch een zee aan beenruimte, wat wenst een stadsmens nog meer? – maar gooit ook hoge ogen met zijn werkelijke verbruik, dat slechts 4,89 liter per 100 kilometer bedraagt. Goed voor een mooie tweede plaats in de top tien.

En de zuinigste benzinewagen is…

… de Suzuki Ignis! Met een werkelijk verbruik van slechts 4,74 liter per 100 kilometer geeft onze compacte SUV – ja, je leest het goed: de allerzuinigste benzinewagen is een SUV! – alle andere benzinewagens op de markt het nakijken.

Zuinige auto kopen? Laat je niet misleiden!

Ben je op zoek naar een nieuwe benzinewagen en is verbruik één van je belangrijkste criteria? Laat je niet vangen door de officiële verbruikscijfers, maar ga na wat het werkelijke verbruik is. Het officiële verbruik wordt namelijk altijd in ideale omstandigheden gemeten en ligt dus altijd wat lager dan je zelf in de praktijk zult ervaren. Je Suzuki- verdeler vertelt je er graag meer over!

 

Bron: HLN

Deel deze pagina