Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is de gemiddelde levensduur van een hybride auto?

4 minuten 19/01/2022

Hybride auto’s zitten in de lift. De lagere CO2-uitstoot overtuigde al een heleboel bestuurders om hun wagen in te ruilen voor een milieuvriendelijker exemplaar. Misschien wil jij binnenkort ook overschakelen op een hybride auto? Aan de levensduur hoef je in elk geval niet te twijfelen. Waar hun accu vroeger nog gezien werd als de zwakke plek van deze wagens, kunnen we je vandaag gerust zeggen: de levensduur van een hybride auto verschilt niet van die van een ‘gewone’ auto. 

Levensduur hybride auto = gewone auto

De levensduur van een hybride auto kan sterk variëren, maar veel hybride modellen hebben een levensduur die vergelijkbaar is met traditionele voertuigen. Dat wil zeggen dat ze 15 jaar oud kunnen worden zonder al te veel mankementen.

Hoeveel kilometers gaat een hybride auto mee?

Net zoals de gemiddelde gewone auto kan een hybride auto tot wel 250.000 kilometer op de teller hebben, zonder dat je in de problemen komt.

Hoelang gaat de accu van een hybride auto mee? 

Ook de accu van een hybride auto houdt het minstens 250.000 km of zo’n 15 jaar uit. Daarmee gaat een hybride wagen even lang mee als een gewone auto. Bovendien is de verwachting dat de levensduur van batterijen van hybride auto’s alleen maar langer zal worden.

Wat kost een nieuwe accu voor een hybride auto? 

De kostprijs van een batterij voor een hybride auto bedraagt 4.000 à 5.000 euro. Gelukkig moet je de accu waarschijnlijk pas vervangen nadat je 250.000 kilometer gereden hebt met je hybride wagen.

Rijstijl en onderhoud

De levensduur van een hybride wagen hangt sterk af van hoe je je auto gebruikt. Sta je vaak in de file? Dan wordt de energie die normaal gezien verloren gaat als je remt, gebruikt om elektriciteit op te wekken en zo de accu op te laden. Ook in het stadsverkeer zorgt het voortdurende afremmen en optrekken voor een positief effect op je actieradius. Hoge temperaturen kunnen dan weer een negatieve invloed hebben op de accu.

En natuurlijk heel belangrijk: je auto goed onderhouden – of het nu gaat om een groot of klein onderhoud – maakt dat hij zo lang mogelijk in topconditie blijft.

En tijdens de rit?

“Ja maar, zijn er wel genoeg oplaadpalen voor al die wagens?”, horen we je denken. Wel, steeds meer hybride auto’s zijn zelfopladend. Bij Suzuki geldt dat voor alle hybride modellen (behalve de Plug-in Across). Zo hoef je je onderweg geen zorgen te maken over een oplaadpunt. Laat die roadtrip maar komen!

Geïnteresseerd in een hybride auto? Aarzel niet om een vrijblijvende afspraak te maken bij een Suzuki-verdeler in jouw buurt.

Deel deze pagina