Overslaan en naar de inhoud gaan

Top Gear over de nieuwe Suzuki Vitara: “indrukwekkend”

3 minuten 11/03/2015

Stoer en eigentijds

“De Vitara is een model met een lange geschiedenis, die teruggaat tot het jaar 1988. Maar dat betekent niet dat we te maken hebben met een saaie auto, integendeel. De Vitara ziet er fris, stoer en eigentijds uit. Hij is korter dan de S-Cross, maar het lijkt alsof hij nog meer body heeft”, stelt het legendarische autoprogramma vast op zijn website.

 • Goedkoop én aantrekkelijker

  “In vergelijk met de S-Cross is het ontwerp nog strakker”, klinkt het. “En binnenin is hij al even indrukwekkend. Diesel of benzine, je hebt telkens de keuze tussen voorwielaandrijving of 4x4. Standaard heb je een manuele versnellingsbak, maar ook automatische transmissie is mogelijk.”

 • Rijervaring om ú tegen te zeggen

  Ook van het rijcomfort waren ze bij Top Gear onder de indruk. “We hebben de test afgelegd met een preproductiemodel, maar daar was allerminst iets van te merken. De besturing is goed afgewogen, de wegligging indrukwekkend en de baanvastheid overvloedig, welke versnelling je ook kiest. Het resultaat: een wagen die te allen tijde consistent en betrouwbaar reageert. Het is duidelijk dat de nieuwe Vitara het DNA van de Swift Sport geërfd heeft.”

 • Ongecompliceerde SUV

  “De Vitara is zo’n wagen waar de basics helemaal goed zitten”, zo ondervonden ze bij Top Gear. “Er is geen sprake van enige stijfheid of premiumambities waar die niet nodig zijn. De rijpositie is goed doordacht, en zowel de besturing als de transmissie getuigt van een eenvoudige precisie. Het bewijs van Suzuki’s ambitie om de zaken eenvoudig en ongecompliceerd te houden. Deze auto zit gewoon goed in elkaar en is ook nog eens bijzonder ruim.”

  Ook de innovatieve ALLGRIP-technologie met auto/snow/lock/sport-modus scoort goede punten bij de jongens van Top Gear. “Ze zorgt niet alleen voor meer grip, maar verlaagt ook je CO2-uitstoot.”

 • Eenvoud als grote troef

  Conclusie: “In een erg concurrentiële crossover- en SUV-markt is het de kunst om een wagen zowel goedkoop als eenvoudig te houden, zonder in te boeten aan kwaliteit. Als je weet dat de nieuwe Vitara maar evenveel kost als een goed uitgeruste Fiesta, dan hoef je niet te twijfelen!”

  Fan van de unieke en typisch Britse Top Gear-stijl? Lees dan zeker het originele Top Gear-verslag er nog eens op na.

Deel deze pagina