Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontdek wat de voordelen van Suzuki hybride-technologie voor u betekenen

1. Lager brandstofverbruik

Een Suzuki hybride systeem kan energie die normaal tijdens het remmen en afremmen verloren zou gaan, opslaan zodat deze kan worden herbruikt. Het systeem kan ook brandstof besparen door het start/stop-systeem, het ondersteunen van de  benzinemotor tijdens het accelereren en zelfs het voertuig uitsluitend op elektrische aandrijving laten rijden, afhankelijk van het type hybride auto.

Bij de Ignis, Swift, Vitara en S-Cross verbetert de Smart en Mild Hybrid techologie het brandstofverbruik consequent met 10% tot 15%.  Hoe werkt dit dan juist? Het hybride systeem ondersteunt de benzinemotor onder bepaalde omstandigheden met elektriciteit, zodat er minder brandstof nodig is.

Bij sommige van onze hybride voertuigen, zoals de Swace en de Across, kan het hybride systeem het voertuig gedurende bepaalde perioden alleen met de elektromotor aandrijven, waardoor het brandstofverbruik aanzienlijk wordt verbeterd en de brandstofkosten worden verlaagd.

2. Lagere CO2-uitstoot

Hybride auto's worden steeds populairder, en een belangrijke reden hiervoor is de lagere CO2-uitstoot die ze bieden.

Met een elektrische motor die de benzinemotor ondersteunt, behaalt u een beter brandstofrendement en stoot u minder schadelijke CO2 uit. Een echte win-win!

3. Niet opladen met Suzuki

Bezorgd over opladen? Dat hoeft niet.

Alle Suzuki hybride modellen (behalve de Plug-in Across) hebben een zelf opladend hybride systeem, zodat je met een gerust hart lange ritten kan maken en je geen zorgen hoeft te maken over het onderbreken van je rit om een oplaadpunt te vinden.

De energie die normaal gesproken tijdens het remmen en afremmen verloren gaat, wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken en de hybride accu op te laden - u hoeft er dus niet aan te denken.

4. De beste rijervaring

Hybride systemen verbeteren niet alleen de efficiëntie van uw Suzuki, maar ook de rijeigenschappen.

Het hybride systeem assisteert de motor op verschillende momenten tijdens het rijden, om het geluid van de motor te dempen en het rijden soepeler te laten verlopen.

Afhankelijk van het model dat u kiest, kan het hybride systeem als startmotor fungeren wanneer de motor automatisch is gestopt (bijvoorbeeld bij verkeerslichten), vervolgens de motor helpen herstarten en zelfs het voertuig laten starten en rijden bij lage snelheden met alleen de elektromotor (alleen Swace & Across), wat allemaal resulteert in een soepelere, stillere en efficiëntere aandrijving.

5. Geen verandering aan uw rijstijl

U kunt in een Suzuki hybride auto rijden zoals in een gewone niet-hybride auto, dus u hoeft geen concessies te doen aan uw normale rijstijl.

Voor onze kleinere auto's zijn de hybride componenten uiterst compact en licht. Dat betekent dat ze vinnig en leuk blijven om mee te rijden en hun praktische binnenruimte behouden zonder enig compromis van het hybride systeem.

Alle Suzuki hybride auto's hebben de mogelijkheid dat ze, indien nodig, gewoon met een conventionele benzinemotor kunnen worden aangedreven.