Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is een Plug-in Hybride? Ontdek de voordelen!

Plug-in hybride auto’s zijn erg populair. Maar wat maakt deze hybride wagens zo interessant? Wat is het verschil met een gewone hybride auto en met elektrisch rijden? Ontdek de voordelen en maak snel kennis met de Plug-in Hybrides van Suzuki.

Wat is een Plug-in Hybride? Hoe werkt het?

Als je twijfelt tussen traditioneel en elektrisch rijden, combineert een Plug-in Hybride auto het beste van twee werelden: een traditionele brandstofmotor en een elektromotor. Maar in tegenstelling tot andere hybride technologieën, laadt de batterij van een Plug-in Hybride zichzelf niet op tijdens het rijden. Je kunt je auto wel opladen bij een laadstation. En dat heeft zo z’n voordelen!

5 voordelen van Plug-in Hybride auto’s

1. Grote actieradius

Omdat je een Plug-in Hybride wél zelf kunt opladen, kun je veel langere afstanden zuiver elektrisch rijden dan met gewone hybrides. Met de Plug-in Suzuki Across leg je algauw zo’n 30 tot 80 kilometer af zonder de brandstofmotor.

camapgne september

2. Milieuvriendelijk

Je ecologische voetafdruk wordt kleiner, doordat je Plug-in Hybride auto minder schadelijke emissies uitstoot.

3. Zalig rijcomfort

Een hybride rijdt soepeler dan gewone auto’s, vooral in de stad. Het hybride systeem assisteert de motor op verschillende momenten tijdens het rijden, zodat het geluid van de motor wordt gedempt. De Plug-in Suzuki Across is trouwens bekend om zijn krachtige elektrische aandrijving. Bij het versnellen zorgt de benzinemotor voor ondersteuning, zodat je lekker pittig kunt optrekken.

4. Een hybride is een zuinige auto

Een hybride auto slaat de energie op die normaal tijdens het remmen en afremmen verloren gaat en hergebruikt die om de benzinemotor te ondersteunen tijdens het versnellen. Zo verbruik je veel minder brandstof.

5. Minder onderhoudskosten

Wist je dat een hybride 20 tot 40 procent goedkoper is in onderhoud? Bovendien slijten de banden en remmen minder snel en riskeer je geen defecten aan de koppeling (omdat er geen versnellingsbak is).

Wat is beter: stekkerloos of Plug-in?

De keuze tussen stekkerloos (een gewone hybride) en Plug-in hangt af van jouw levensstijl en voorkeuren.

  • Stekkerloos: je hebt geen laadpaal nodig, wat handig is. Maar je auto is minder efficiënt, gezien de kortere afstand die je volledig elektrisch kunt rijden.
  • Plug-in: je auto is zuiniger, want je kunt een langere afstand volledig elektrisch rijden. Stoppen bij een laadstation kan wel nodig zijn. De bagageruimte is wat kleiner door de ruimte die de batterij inneemt, maar in ruil krijg je een krachtiger trekvermogen. Sommige plug-ins kunnen Plug-ins een caravan trekken.

Voor wie is een Plug-in Hybride ideaal?

Een Plug-in Hybride is ideaal voor … iedereen! Of je nu in de stad rijdt of lange afstanden aflegt, een Plug-in Hybride past zich moeiteloos aan jouw behoeften aan en staat garant voor een efficiënt verbruik.