Overslaan en naar de inhoud gaan

Op reis met de auto? Doen! Ontdek dé 4 voordelen

3 minuten 27/07/2022

Reizen met de auto neemt meestal wat meer tijd in beslag dan het vliegtuig nemen, maar dat weegt – zo vinden wij toch – niet op tegen de voordelen. Twijfel je nog of je met de auto op reis zou gaan? Lees snel verder.

1. De tijd staat aan jouw kant

Het vliegtuig is de snelste manier om te reizen, maar je moet wel uren op voorhand aanwezig zijn op de (vaak erg drukke) luchthaven en je riskeert te allen tijde dat je vlucht vertraging heeft of zelfs geannuleerd wordt. Met de auto vertrek je wél exact wanneer je wil, neem je pauze wanneer je er nood aan hebt en heb je – als je het slim aanpakt, natuurlijk – geen last van files onderweg. En waarom zou je van je autoreis geen superleuke roadtrip maken? Zo begint je vakantie alleen maar vroeger!

2. (Lekker veel) inpakken en wegwezen

Neem je niet graag afscheid van je koffer bij het inchecken op de luchthaven, maar heb je gewoonweg te veel spullen om alles in the checken als handbagage? Of ga je graag goed gepakt en gezak op reis, maar vind je bijbetalen voor die extra kilo’s maar niks? Stuk voor stuk zorgen die je op reis met de auto niet hebt. Lees zeker onze tips om je kofferruimte maximaal te benutten.

3. ’t Is beter voor het milieu

Toegegeven, op reis gaan met de auto is op zich niet de milieuvriendelijkste manier om vakantie te vieren. Maar het is wel degelijk veel beter voor het milieu dan het vliegtuig nemen. Je veroorzaakt namelijk veel minder CO2-uitstoot.

4. Op reis met de auto = geen huurauto nodig

Maar misschien wel het leukste voordeel van op reis gaan met de auto, is dat je op je bestemming geen huurauto nodig hebt. We kennen allemaal wel de lange wachtrijen, extra verzekeringen die je plots toch ‘zéker moet nemen’ en de stress die rijden in een vreemde auto – waarop absoluut geen enkel krasje mag komen – met zich meebrengt.

Vertrek dus gerust naar je favoriete vakantiebestemming met je auto en geniet ervan!

Bron: reisroutes.be en toer.info

Deel deze pagina