Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilig rijden in de winter: tips & tricks

3 minuten 23/02/2022

Een gezellige en knusse periode, die wintermaanden. Maar als je je op de baan moet begeven, is de pret vaak heel wat minder. Om veilig te rijden in de winter is het belangrijk dat je je auto goed voorbereidt en je rijstijl aanpast. Met deze tips haal je zonder kleerscheuren de lente!

Voor je vertrekt

Zorg ervoor dat je auto in goede staat is en maak hem winterklaar.

  • Stap niet met besneeuwde of natte schoenen in de wagen, want dan kunnen je voeten van de pedalen schuiven.
  • Maak je autoruit volledig ijsvrij vóór je start met rijden. Een rondje schoonmaken waar je net door kunt kijken, is niet genoeg. Daarvoor riskeer je trouwens een boete.
  • Kijk de bandenspanning na. Die moet altijd juist zijn en dus niét lager tijdens de winter, zoals vaak ten onrechte gedacht wordt.
  • Kies voor winterbanden.

Rijden in de winter

Pas je rijstijl aan om te voorkomen dat je auto slipt. Ook als je winterbanden hebt!

Is jouw Suzuki helemaal klaar voor de winter?

Gaat het toch mis?

Geraakt je auto toch aan het slippen? Blijf vooral kalm. Maak geen bruuske bewegingen, maar stuur rustig bij in de richting die je uit wil gaan. Focus je niet op obstakels die je zou kunnen raken. Kijk in de plaats daarvan naar de plek waar je naartoe wil rijden.

Vergeet je winterkit niet

Leg een winterkit in je auto, zodat je gewapend bent tegen een onverwachte lange file of panne. Wat moet daarin? Een deken, iets om te eten en drinken, een ijskrabber, een poetsdoekje, en eventueel een paar warme schoenen.

Voorzichtig op de baan hé!

Deel deze pagina