Overslaan en naar de inhoud gaan

Welk tankstation kiezen? Tips om te besparen

3 minuten 26/10/2017

Op tijd en stond moet er getankt worden, daar kan je als autobestuurder niet om heen. Natuurlijk betaalt niemand graag te veel, maar hoe weet je waar je het goedkoopst tankt? Waarop moet je letten bij het kiezen van een tankstation?

 

Kies geen tankstation langs de autosnelweg

Waar de nood het hoogst is, gaat ook de prijs door het plafond. Op de autosnelweg heb je, naast een toilet, op geregelde tijdstippen brandstof nodig. Dat weten ook de tankstations. Zij zetten hun prijzen er gemiddeld een flink stuk hoger, wat voor een volledige tank makkelijk een verschil kan betekenen van 5 euro.
 

Ben je vaak op de baan? Kom te weten of je mag eten en drinken achter het stuur.

 

Weet welk land de laagste accijnzen rekent

Brandstofprijzen verschillen van land tot land. Dat komt door de hoogte van de accijnzen, die elk land voor zich bepaalt. In Nederland zijn die hoger dan in België, wat verklaart waarom tankstations in Belgische grensgemeenten zoveel klanten uit Nederland aan de pomp krijgen. Frankrijk en Duitsland scoren dan weer beter – lees: zij heffen lagere accijnzen – dan ons land. Dat Luxemburg koploper is, weet intussen iedereen. Ben je vanaf een van deze landen onderweg naar België? Gooi dan nog maar even gauw je tank vol.

Ken ook in het buitenland je verkeersregels! Hou rekening met deze vijf meest opmerkelijke verschillen.

 

De kleinste groep biedt de goedkoopste brandstof

Met de auto rijden wordt almaar duurder. Als je geld kan besparen door te tanken waar het goedkoper is, dan doe je dat graag. In dat geval kies je het best voor de kleinste speler op de markt van fossiele brandstoffen. Vaak is dat de goedkoopste.

 

Tip: zo weet je steeds waar zich je brandstoftank bevindt

Je rijdt het tankstation binnen, maar telkens vergis je je in de kant waar zich de brandstoftank van je auto bevindt. Klinkt vertrouwd in de oren? Nochtans hoef je dat niet te onthouden. Wist je dat een pijltje op het dashboard aangeeft aan welke kant zich de tank bevindt? Nu je dat weet, vergis je je nooit meer!

 

Hou deze tips in het achterhoofd wanneer je op zoek gaat naar een tankstation!

Deel deze pagina
 • stormschade
  4 minuten

  Is mijn auto verzekerd tegen stormschade?

  Een storm kan je auto serieus toetakelen. Komt de verzekering tussen als je stormschade hebt geleden? En wat moet je daarvoor doen? Je leest het in deze blog. 

 • autokeuring
  3 minuten

  Goed voorbereid naar de autokeuring

  Met een goede voorbereiding verloopt je bezoek aan de autokeuring heel wat vlotter (en hoef je hopelijk niet terug te komen). Ontdek onze tips!