Overslaan en naar de inhoud gaan

Full Hybride wagens: hoe werken ze en wat zijn de voordelen?

Aan de basis van hybride wagens liggen verschillende technologieën. Een ervan is Full Hybride. Hoe werken Full Hybride wagens precies? En wat zijn de voordelen? Ontdek snel of een Full Hybride bij jou past.

Wat is een Full Hybride auto?

Een Full Hybride wagen schakelt voortdurend tussen een elektrische motor en een benzinemotor. Telkens wanneer je remt, wordt de energie die daardoor vrijkomt omgezet in stroom. Die stroom gebruikt de elektrische motor dan als je wil versnellen.

Sommige stukken kun je volledig elektrisch rijden, maar meestal werken de elektrische motor en benzinemotor samen of rijd je alleen op brandstof. Van het schakelen tussen de verschillende motoren hoef jij je als chauffeur niets aan te trekken, dat gebeurt volledig automatisch.

Een Full Hybride is een zelfopladende hybride wagen. De batterij wordt vanzelf gevoed terwijl je rijdt, doordat de kinetische energie van het remmen wordt omgezet in stroom. Het is dus niet nodig om je hybride wagen op te laden aan een elektrische laadpaal.

Wat is het verschil tussen Full Hybride en Mild Hybride?

In tegenstelling tot een Full Hybride auto, wisselt een Mild Hybride niet af tussen de benzinemotor en de elektromotor. De elektrische motor ondersteunt de benzinemotor wel de hele tijd, maar kan de wagen niet zelfstandig aandrijven. Je kunt dus nooit 100% elektrisch rijden.

Wat is het verschil tussen Full Hybride en Plug-in Hybride?

Een Full Hybride wagen laadt zichzelf op tijdens het rijden. Een Plug-in Hybride, daarentegen, moet je opladen bij een laadstation.

5 voordelen van Full Hybride wagens

1. Geen laadpaal nodig

Tijdens het rijden laadt de accu van je wagen automatisch op. Je hoeft dus nooit te stoppen bij een laadstation, enkel tanken is voldoende.

2. 100% elektrisch rijden

De elektrische motor van een Full Hybride is krachtig genoeg om korte afstanden volledig elektrisch te rijden.

3. Zuiniger rijden

Een hybride wagen gebruikt de energie die normaal gezien verloren gaat tijdens het remmen om de benzinemotor te ondersteunen. Daardoor verbruik je veel minder brandstof.

4. Goedkoper rijden

Verbruik je minder benzine, dan dalen ook je tankkosten. Bovendien bespaar je 20 tot 40 procent op onderhoudskosten omdat de banden en remmen minder snel slijten en er geen mankementjes aan de koppeling mogelijk zijn (want er is geen versnellingsbak).

5. Groener rijden

Doordat de elektrische motor het soms overneemt van de benzinemotor, stoot je wagen minder CO2 uit.

Heb je een Full Hybride bedrijfswagen? Dan heeft de lagere uitstoot een gunstig effect op je Voordeel Alle Aard. Dat is de bijdrage die je betaalt voor het privégebruik van je salariswagen. Hoe minder je auto uitstoot, hoe minder je betaalt.

Lees ook: 5 voordelen van een hybride wagen van Suzuki

Zijn er ook nadelen?

Een Full Hybride auto heeft een minder grote actieradius dan een Plug-in Hybride. Zoals je intussen al weet, kun je met een Full Hybride 100% elektrisch rijden, maar de afstand is beperkt.

Is een Full Hybride iets voor jou?

Ben je op zoek naar een auto met een laag verbruik en hoog comfort? Dan is een Full Hybride auto zeker iets voor jou. Je hoeft je geen zorgen te maken over laadpalen en gaat vlotjes de baan op in verschillende omstandigheden. Rijd je aan een lage snelheid, bijvoorbeeld in de stad? Dan treedt de elektrische motor in werking. Maar dankzij de benzinemotor kun je ook zonder probleem langere afstanden afleggen.

Lees ook: Wat is het verschil tussen elektrisch en hybride rijden?

Wist je dat alle wagens bij Suzuki hybride wagens zijn? Ontdek onze Full Hybride modellen: