Overslaan en naar de inhoud gaan

Hybride auto’s zijn de toekomst! Bij Suzuki zijn alle auto’s daarom verkrijgbaar als hybride. Ontdek wat een hybride auto voor jou kan betekenen, en lees ook wat de mogelijke nadelen zijn. 

1. Hét voordeel van een hybride auto: lager brandstofverbruik

Een Suzuki Hybride slaat de energie op die normaal tijdens het (af)remmen verloren gaat, en hergebruikt die om de benzinemotor te ondersteunen tijdens het versnellen. Zo stoot de auto minder CO2 uit én verbruik je minder brandstof, naast de brandstof die je bespaart dankzij het start-stopsysteem.

Bij de Suzuki IgnisSuzuki Swift, Suzuki Swift SportSuzuki Vitara en Suzuki S-Cross verlaagt de Smart en Mild Hybrid techologie het brandstofverbruik met 10% tot 15%. Een Full Hybrid zoals de Suzuki Swace verbruikt zelfs tot 50% minder brandstof. Met de Plug-In Across bespaar je mogelijk zelfs 100%, telkens je ervoor kiest om in EV-modus te rijden.

Inderdaad, sommige hybride auto’s kunnen bepaalde afstanden ook zuiver elektrisch rijden! Dat is het geval met de Suzuki Swace en de Suzuki Across.

Swift Sport uitlaat

2. Geen ‘range anxiety’ met Suzuki

Bezorgd over opladen? Dat hoeft niet. Behalve de Plug-in Suzuki Across hebben alle Suzuki hybride modellen een zelfopladend systeem, zodat je met een gerust hart lange ritten maakt. De energie die normaal gesproken tijdens het (af)remmen verloren gaat, wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken en de hybride accu op te laden. Je hoeft je reis dus nooit te onderbreken om een oplaadpunt te vinden.

3. Het ultieme rijcomfort

Hybride systemen verbeteren niet alleen de efficiëntie van jouw Suzuki, maar ook het rijcomfort. Het hybride systeem assisteert de motor op verschillende momenten tijdens het rijden, om het geluid van de motor te dempen en het rijden soepeler te laten verlopen.

Afhankelijk van het model dat je kiest, kan het hybride systeem als startmotor fungeren wanneer de motor automatisch is gestopt (bijvoorbeeld bij verkeerslichten) en vervolgens de motor helpen herstarten. Met de Suzuki Swace en Suzuki Across kun je bij lage snelheden rijden met alleen de elektromotor, wat allemaal resulteert in een vlottere, stillere en efficiëntere aandrijving.

Across plug-in

4. Rijstijl aanpassen? Nergens voor nodig

Rijden met een Suzuki hybride is net zoals rijden met een gewone niet-hybride auto. Onze kleinere hybrides zijn uiterst compact, licht en vinnig. Tegelijk bieden ze veel praktische binnenruimte.

Alle Suzuki hybride auto’s kunnen trouwens, indien nodig, gewoon overschakelen op hun conventionele benzinemotor.

5. Lagere onderhoudskosten met een hybride

Wist je dat de onderhoudskosten van een hybride 20 tot 40 procent goedkoper zijn dan die van een gewone auto? Bovendien slijten de banden en remmen minder snel en riskeer je nooit mankementen aan de koppeling (omdat er geen versnellingsbak is).

6. Toegang tot lage-emissiezones (LEZ)? Vanzelfsprekend!

Tot slot hoef je je geen zorgen te maken of je met je Suzuki Hybride wel het stadscentrum in mag als er een lage-emissiezone geldt. In Europa behoren hybrides namelijk tot de weinig tot niet-vervuilende categorie.

7. Hybride wagens hebben een fiscaal voordeel

Is je Suzuki Hybride een bedrijfswagen? Dan geniet je ook een fiscaal voordeel, dankzij de lagere CO2-uitstoot. En dat vertaalt zich ook naar een financieel gunstiger Voordeel Alle Aard.

Hebben hybride auto’s ook nadelen? 

Hybride auto’s hebben veel meer voordelen dan nadelen, maar daardoor zijn ze ook iets duurder dan een diesel- of benzinewagen. Dat is vooral het geval met plug-in hybrides. Een tweedehands hybride is vandaag ook nog niet zo makkelijk te vinden. Daarnaast hebben hybride auto’s een beperkt sleepvermogen en zijn ze vaak niet geschikt voor een aanhangwagen.