Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook Top Gear laaiend enthousiast over nieuwe Suzuki Ignis

3 minuten 15/12/2016

Ken je de nieuwe Suzuki Ignis al? Deze iconische wagen werd compleet gerestyled (met knipogen naar de jaren zeventig), en ook de prestaties zijn indrukwekkend. Een geslaagde combi van technologie en design, wat van de nieuwe Suzuki Ignis de beste stadswagen van dit moment maakt. Dat zijn niet onze woorden, wél die van de experts van het Britse tv-programma Top Gear. Ontdek wat zij vinden van hun eerste ritten met de Ignis.

suzuki ignis

“Wat een design”

De ingenieurs die de nieuwe Suzuki Ignis onder handen namen, hebben volgens Top Gear geen half werk geleverd. “Het enige wat oud is aan deze wagen, is zijn naam”, zo klinkt het op de Top Gear-website. “In vergelijking met de oude Ignis ziet het nieuwe model er stukken cooler uit. Sterker nog, op het vlak van design is dit stadsmodel het beste in zijn genre sinds de VW Up.”

Geïnspireerd op de geliefde SC 100 GX uit de jaren zeventig, heeft deze wagen een grote herkenbaarheid. “Zo verwijzen de schuine strepen op de achterkant naar de ventilatieopeningen van de oude Suzuki-supermini. Het geheel ziet er bijzonder karaktervol uit, en tegelijk krachtig en strijdlustig”, aldus Top Gear.

Suzuki Ignis

“Vierwielaandrijving, jawel!”

De nieuwe Suzuki Ignis onderging niet alleen een uiterlijke transformatie, ook onder de motorkap werden de zaken grondig aangepakt. Het verbruik is tot een minimum beperkt, zonder dat de prestaties daaronder lijden. Er zit heel wat milieuvriendelijke technologie in deze wagen, zoals een robuust maar licht platform van de nieuwste generatie.

Bij Top Gear ging die innovatie niet onopgemerkt voorbij. Zo is het onder de indruk van de AllGrip-technologie. Met Suzuki AllGrip ben je verzekerd van comfortabel en veilig weggedrag. Het brandstofverbruik blijft bovendien laag. AllGrip-technologie kiest helemaal zelfstandig wanneer vierwielaandrijving nodig is. Het resultaat is comfortabele wegligging onder alle weersomstandigheden, zonder zorgen.

Kun je niet meer wachten om de Suzuki Ignis eens van naderbij te bekijken? Wel, we gaan je geduld niet op de proef stellen. Sinds 15 december is de wagen verkrijgbaar bij je Suzuki-verdeler. En natuurlijk stellen we hem ook voor op het Autosalon 2017 in Brussels Expo, dat plaatsvindt van 14 tot 22 januari. 

Deel deze pagina