Overslaan en naar de inhoud gaan

Suzuki Hybrid: ontdek de Swift en Ignis met hybride motor

3 minuten 30/01/2019

Vandaag een nieuwe auto kopen doe je niet zonder eerst goed na te denken over het type motor. Dieselauto’s zijn allesbehalve milieuvriendelijk en worden voor de consument ook financieel steeds minder interessant. Daarom weert Suzuki dieselmotoren nu voorgoed uit het aanbod en verkiezen de meeste consumenten een benzinewagen of een auto met elektrische motor.

 

Ben je zelf nog niet toe aan elektrisch rijden, maar wil je wel graag minder brandstof verbruiken en je emissie aanzienlijk beperken? Kies dan gewoon voor de gulden middenweg! Maak snel kennis met de nieuwe Suzuki Swift en Ignis, nu verkrijgbaar met hybride motor.

  • Suzuki Hybrid
  • Suzuki Hybrid
  • Suzuki Hybrid

Wat is hybride rijden?

Wist je dat de technologie achter hybride aandrijving al zo’n twintig jaar bestaat? Ondertussen zijn er zelfs meerdere types hybride motoren op de markt. Met een full hybride motor wisselt je auto tijdens het rijden af tussen een elektrische en een verbrandingsmotor. De gewone motor drijft een generator aan die op zijn beurt een accu oplaadt, waaruit de elektrische motor dan de nodige energie kan halen.

 

Smart Hybrid Vehicle by Suzuki

De nieuwe Suzuki Swift en Ignis rijden daarentegen op een Mild Hybrid motor. Een verbrandingsmotor doet op zich al het werk – je wisselt dus niet af tussen een elektrische motor en een brandstofmotor – maar de elektrische motor geeft je auto wel extra vermogen (in gewone omstandigheden, maar ook als je bijvoorbeeld een helling beklimt). Je auto krijgt met andere woorden een elektrisch duwtje in de rug, zodat de verbrandingsmotor minder hard hoeft te werken en minder COuitstoot.

  • Suzuki Hybrid
  • Suzuki Hybrid
  • Suzuki Hybrid
  • Suzuki Hybrid

Maak nu een testrit met de hybride Ignis of Swift!

Wil je graag eens plaatsnemen in de gloednieuwe Ignis of Swift en meteen ontdekken hoe het is om met een hybride motor te rijden? Uiteraard mag je altijd een testrit maken! Vind snel een Suzuki-dealer bij jou in de buurt. 

Deel deze pagina