Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe auto kopen in 2021? Deze 3 trends zijn blijvers!

3 minuten 28/07/2021

Een nieuwe auto kopen doe je natuurlijk niet zomaar. Behalve het uitgebreide aanbod zijn er ook heel wat trends die absoluut het ontdekken waard zijn. Wij voorspellen alvast dat deze drie de tand des tijds moeiteloos zullen doorstaan.

Trend 1: elektrische auto’s voor particulieren

Elektrische auto’s veroveren niet alleen de zakelijke automarkt langzaam maar zeker; ze beginnen ook particulieren te verleiden. De technologie wordt almaar efficiënter, de designs stijlvoller en de prijskaartjes zachter. Wil jij graag milieuvriendelijker rijden met een zeer zuinig verbruik, zonder daarom volledig de elektrische kaart te trekken? In 2021 maken ook plug-in hybrides furore als gulden middenweg. De nieuwe Suzuki Across past perfect in het plaatje!

Trend 2: slimme rijhulpsystemen

De zelfrijdende auto laat nog even op zich wachten, maar in de tussentijd worden auto’s voortdurend slimmer en daardoor ook veiliger. Kun jij je nog maar moeilijk een auto inbeelden zonder rijhulpsystemen zoals een dodehoekcamera, parkeersensoren, rijstrookassistentie, verkeersbordherkenning, dynamische cruise control, remhulp enzovoort? Wij ook niet! Daarom rust Suzuki in 2021 al zijn modellen al vanaf de standaarduitvoeringen uit met een heel aantal veiligheidssystemen. 

Trend 3: compact, zuinig en vinnig

SUV’s blijven in 2021 heel populair, maar ook compacte modellen zijn flink in opmars. Vooral vinnige auto’s met een zuinig verbruik zijn erg in trek. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Suzuki Swift, een sportieve stadswagen die ook verkrijgbaar is in een hybride uitvoering? Of de Suzuki Ignis, die eruitziet als een compacte SUV en die toch minder dan 5 liter per 100 kilometer verbruikt? In 2019 werd deze bijzondere auto in het Verenigd Koninkrijk zelfs uitgeroepen tot de zuinigste benzinewagen van het jaar.

Lees ook: De beste kleur voor je auto kiezen? Dit wist je nog niet!

Deel deze pagina